• Català
    • Castellà
  • Les Botigues
  • Llegums
  • Blog
Art BoArt BoArt BoArt Bo
  • PASTISSERIA
  • CÀTERING
    • ESMORZARS, BERENARS I COFFEE-BREAKS
    • APERITIUS I DINARS LLEUGERS
    • CÒCTELS I ESDEVENIMENTS
  • XOCOLATA
  • FLECA
Anterior
bunyols de quaresma

Els bunyols es mengen sols

De Artbo | Pastisseria | 0 comentaris | 3 febrer, 2017 | 2

Els bunyols són unes boletes amb forma més o menys maldestra, dolces i flonges. Els bunyols de Quaresma tradicionals porten només un plugim de sucre cruixent per sobre. Però també els pots trobar farcits de nata, de xocolata, de crema…

Són típics de la Quaresma, que va del dimecres de Cendra fins a Setmana Santa. Aquest període sovint es representa gràficament com a la Vella Quaresma, una dona gran i amb set cames.

L’origen dels bunyols el trobem a la tradició cristiana de dejunar durant la Quaresma. Endolcien els dies en què la gent no podia menjar allò que volia. Però al s. X ja hi havia uns dolços que elaboraven els jueus sefardites molt similars als bunyols actuals.

Ep! No hem de confondre els bunyols de Quaresma amb els bunyols de vent!

La tradició diu que els bunyols de Quaresma només es mengen els dimecres i els divendres. A ArtBo els trobaràs aquests dos dies, i a més els caps de setmana.

L’elaboració tradicional dels bunyols

Com amb qualsevol dolç tradicional, la qualitat dels ingredients i un procés lent i artesanal són essencials.

T’expliquem com elaborem a ArtBo els nostres bunyols:

bunyolsOK

Per acompanyar els bunyols de Quaresma, el millor és un vi sec, un vi ranci, un cava brut o fins i tot una ratafia, perquè els bunyols ja són prou dolços.

Però si preferiu acompanyar-los amb un moscatell o una xocolata desfeta, endavant! Els bunyols de Quaresma només es poden gaudir durant quaranta dies l’any, no us esteu de res mentre durin :).

 

 

bunyols, Quaresma

Artbo

Més entrades de Artbo

Entrades relacionades

  • artbo-torrons-nadal-ok

    Els nostres torrons

    De Artbo | 0 comentaris

  • artbo-nadal-plats-cuinats

    7 raons per no cuinar aquest Nadal

    De Artbo | 0 comentaris

    El Nadal és una època de l’any en què gaudim de dies de celebració amb la família i els amics, una època de diversió, felicitat i bons moments compartits. Però, si ets dels qui elsLlegir més

  • panettone-artbo

    Què és i com es pren el panettone?

    De Artbo | 0 comentaris

    El panettone és un dolç típic del Nadal que cada any està present a més llars. És suau, tou i esponjós, i moltes persones el prefereixen a altres dolços més pesats. Però, què és exactamentLlegir més

  • xocolata-amb-nata-i-malindros_dsc6383_

    El secret d’una xocolata desfeta perfecta

    De Artbo | 0 comentaris

    Ara que ja ha arribat el fred ve de gust una xocolata desfeta ben calenta, i encara molt millor si l’acompanyem amb melindros. La xocolata desfeta és una beguda molt popular arreu del món. Però,Llegir més

  • massapa_artbo_panellets

    El massapà: origen, elaboració i curiositats

    De Artbo | 0 comentaris

    El massapà és un dolç especialment típic de les èpoques de tardor i hivern, i mai no falta a les taules per les festes de Nadal. Però és un dolç que, d’una forma o unaLlegir més

  • panellets-entrada

    És època de panellets!

    De Artbo | 0 comentaris

      La tardor a Artbo fa olor d’ametlles i pinyons, de sucre i xocolata, de massapà i de castanyes. I de panellets artesanals, els de tota la vida.

  • pa_xia_artbo

    Les 10 millors receptes amb pa de xia per a nens

    De Artbo | 0 comentaris
    Les llavors de la xia, una planta herbàcia originària del centre i el sud de Mèxic, Guatemala i Nicaragua, són un aliment cada cop més popular. El perquè d’aquest èxit és fàcil d’entendre: són moltLlegir més

  • info-saludable-blog

    Com triar el teu pa saludable?

    De Artbo | 0 comentaris

    El pa és essencial en una alimentació saludable i completa. Per elaborar-lo es poden fer servir diferents tipus de grans o farines, que aporten a cada pa un sabor i unes característiques nutricionals úniques.

Deixa un comentari

Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior

Entrades recents

  • Els bunyols es mengen sols
  • Els nostres torrons
  • 7 raons per no cuinar aquest Nadal

Categories

  • Pa
  • Pastisseria
  • Receptes

Sobre nosaltres

Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.

Els nostres productes

  • PASTISSERIA
  • CÀTERING
    • ESMORZARS, BERENARS I COFFEE-BREAKS
    • APERITIUS I DINARS LLEUGERS
    • CÒCTELS I ESDEVENIMENTS
  • XOCOLATA
  • FLECA

Contacta’ns:

Si tens algun dubte, suggeriment o vols fer una comanda, posa’t en contacte amb nosaltres al 93 710 37 54 o a oficina@artbo.es
Artbo ® 2017 | Disseny web Limbic
  • CONTACTE
  • Cookies
  • Landing
  • INICI
  • PASTISSERIA
  • CÀTERING
    • A PRIMERA HORA
    • Aperitius i dinars lleugers
    • Còctels i esdeveniments
  • XOCOLATA
  • FLECA
  • Qui som
  • Les Botigues
  • Blog
  • Llegums
Art Bo
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recollir informació estadística sobre els teus hàbits de navegació i poder millorar i personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant, considerem que acceptes la seva instal·lació i ús.Acceptar Llegir més