• Català
    • Castellà
  • Les Botigues
  • Llegums
  • Blog
Art BoArt BoArt BoArt Bo
  • PASTISSERIA
  • CÀTERING
    • ESMORZARS, BERENARS I COFFEE-BREAKS
    • APERITIUS I DINARS LLEUGERS
    • CÒCTELS I ESDEVENIMENTS
  • XOCOLATA
  • FLECA

Llimona & Coco

    Home Pastisseria Llimona & Coco
    SegüentAnterior
    • pastis-llimona-i-coco
    • Llimona & Coco

    Llimona & Coco

    15 de gener de 2016
    0

    Aquesta és una mousse estiuenca per definició: mousse lleugera, llimona refrescant i coco exòtic. Res millor per gaudir del bon temps, o si durant els mesos d’hivern tenim nostàlgia dels dies d’estiu.

    La nostra Mousse de Llimona i Coco no és simplement una mousse de llimona a la qual hem afegit coco, es tracta d’un pastís complex i elaborat que encisa tothom qui el prova.

    La base està feta amb gioconda —pa de pessic amb pols d’ametlla— i coco, sobre la qual posem un cruixent de neula amb xocolata blanca i coco. La neula li dóna un toc molt especial tant a la textura com al sabor de la mousse. Després, sobre una altra capa de gioconda de coco, posem la mousse de llimona i la cobrim amb un glacejat groc. La decoració posa la guinda final a aquesta elaborada creació: onades de merenga amb trossets de festuc.

    La mousse es va originar a França al 1755. Consisteix en una barreja de crema base i clares d’ou a punt de neu que li donen la textura característica, perfecta per a sabors cítrics i afruitats.

    La combinació de coco i llimona ens fa pensar en sol i platges llunyanes, en llocs exòtics, en sabors remots. Encara que el coco va arribar a Europa al s. XVI, no ha estat mai una fruita de distribució massiva, ni és fàcil cultivar-la aquí, per això encara sovint se la considera una fruita exòtica. En canvi, la llimona ja estava present en els receptaris grecs i romans. No sabem qui va fer la primera combinació de coco i llimona, però va donar pas a un dels duos més ben equilibrats i harmoniosos en l’elaboració de dolços i pastissos: acidesa i dolçor natural, frescor i tendresa, sol i terra.

    Com et recomanem consumir la Mousse de Llimona i Coco?

    Encara que es tracta d’una mousse molt especial, amb cruixent, segueix les mateixes recomanacions de la resta de mousses: ni massa freda o congelada, ni amb temperatura. Treu-la de la nevera just abans de consumir-la, i estarà perfecta amb un punt de fredor.

    Per maridar aquesta mousse de sabors i textures complexes et recomanem un acompanyament senzill però de sabor intens, com un vi blanc sec, un brandy o un xerès anyenc, o un cava brut o brut nature. Un acompanyament molt adient pot ser un rom negre anyenc.

    Category:
    Pastissos
    Tags:
    Els contemporanis i les mousses

    També et poden agradar...:

    massini

    Massini

    els clàssics

    View more

    Massini

    els clàssics

    Massini

    els clàssics

    Massini
    2016-01-30
    xocotrufa

    Pastís de Xoco-Trufa

    els clàssics

    View more

    Pastís de Xoco-Trufa

    els clàssics

    Pastís de Xoco-Trufa

    els clàssics

    Pastís de Xoco-Trufa
    2016-01-29
    montserrat

    Montserrat

    els clàssics

    View more

    Montserrat

    els clàssics

    Montserrat

    els clàssics

    Montserrat
    2016-01-28
    squash-llimona

    Squash de Llimona

    els clàssics

    View more

    Squash de Llimona

    els clàssics

    Squash de Llimona

    els clàssics

    Squash de Llimona
    2016-01-27

    Sobre nosaltres

    Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
    Som pastissers artesans des del 1969.

    Els nostres productes

    • PASTISSERIA
    • CÀTERING
      • ESMORZARS, BERENARS I COFFEE-BREAKS
      • APERITIUS I DINARS LLEUGERS
      • CÒCTELS I ESDEVENIMENTS
    • XOCOLATA
    • FLECA

    Contacta’ns:

    Si tens algun dubte, suggeriment o vols fer una comanda, posa’t en contacte amb nosaltres al 93 710 37 54 o a oficina@artbo.es
    Artbo ® 2017 | Disseny web Limbic
    • CONTACTE
    • Cookies
    • Landing
    • INICI
    • PASTISSERIA
    • CÀTERING
      • A PRIMERA HORA
      • Aperitius i dinars lleugers
      • Còctels i esdeveniments
    • XOCOLATA
    • FLECA
    • Qui som
    • Les Botigues
    • Blog
    • Llegums
    Art Bo
    Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recollir informació estadística sobre els teus hàbits de navegació i poder millorar i personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant, considerem que acceptes la seva instal·lació i ús.Acceptar Llegir més