Aquesta és una mousse estiuenca per definició: mousse lleugera, llimona refrescant i coco exòtic. Res millor per gaudir del bon temps, o si durant els mesos d’hivern tenim nostàlgia dels dies d’estiu.
La nostra Mousse de Llimona i Coco no és simplement una mousse de llimona a la qual hem afegit coco, es tracta d’un pastís complex i elaborat que encisa tothom qui el prova.
La base està feta amb gioconda —pa de pessic amb pols d’ametlla— i coco, sobre la qual posem un cruixent de neula amb xocolata blanca i coco. La neula li dóna un toc molt especial tant a la textura com al sabor de la mousse. Després, sobre una altra capa de gioconda de coco, posem la mousse de llimona i la cobrim amb un glacejat groc. La decoració posa la guinda final a aquesta elaborada creació: onades de merenga amb trossets de festuc.
La mousse es va originar a França al 1755. Consisteix en una barreja de crema base i clares d’ou a punt de neu que li donen la textura característica, perfecta per a sabors cítrics i afruitats.
La combinació de coco i llimona ens fa pensar en sol i platges llunyanes, en llocs exòtics, en sabors remots. Encara que el coco va arribar a Europa al s. XVI, no ha estat mai una fruita de distribució massiva, ni és fàcil cultivar-la aquí, per això encara sovint se la considera una fruita exòtica. En canvi, la llimona ja estava present en els receptaris grecs i romans. No sabem qui va fer la primera combinació de coco i llimona, però va donar pas a un dels duos més ben equilibrats i harmoniosos en l’elaboració de dolços i pastissos: acidesa i dolçor natural, frescor i tendresa, sol i terra.
Encara que es tracta d’una mousse molt especial, amb cruixent, segueix les mateixes recomanacions de la resta de mousses: ni massa freda o congelada, ni amb temperatura. Treu-la de la nevera just abans de consumir-la, i estarà perfecta amb un punt de fredor.
Per maridar aquesta mousse de sabors i textures complexes et recomanem un acompanyament senzill però de sabor intens, com un vi blanc sec, un brandy o un xerès anyenc, o un cava brut o brut nature. Un acompanyament molt adient pot ser un rom negre anyenc.
els clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.