El pa de blat de moro s’ha popularitzat en els darrers anys. Es tracta d’un pa tou, de molla esponjosa, i amb el sabor suau i delicat del blat de moro.
Aquest pa s’elabora amb farina de blat de moro, que li dóna un color groguenc molt característic, i s’hi afegeix farina de blat per enriquir-lo. El resultat és un pa de molla esponjosa i un sabor suau que recorda el blat de moro.
Es cou en forn de sola, un tipus de forn que reprodueix els mètodes de cocció dels tradicionals forns giratoris. Pots reconèixer els pans cuits amb aquest mètode artesanal perquè tenen la base llisa, sense cap marca de reixa.
El pa de blat de moro és original de la zona d’Amèrica Central, on l’elaboraven les tribus natives. El blat de moro és un cultiu abundant en aquesta regió, per la qual cosa era una matèria primera molt popular per fer pa. A Europa no se sol consumir de forma tan habitual, sinó que es fa servir per acompanyar alguns aliments especials.
Per la seva textura tendra i el seu sabor suau, aquest pa és perfecte amb mantega i melmelada.
En general, aquest pa va molt bé amb els sabor dolços, que potencien la dolçor natural del blat de moro. Per exemple, amb melmelades i confitures, amb codonyat, amb formatges d’untar, crema de cacauet o crema de xocolata.
També es pot fer servir per acompanyar embotits suaus, com el gall d’indi o el pernil dolç, i formatges tendres.
pans clàssics
pans clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.