• Català
    • Castellà
  • Les Botigues
  • Blog
  • Llegums
Art BoArt BoArt BoArt Bo
  • PASTISSERIA
  • CÀTERING
    • ESMORZARS, BERENARS I COFFEE-BREAKS
    • APERITIUS I DINARS LLEUGERS
    • CÒCTELS I ESDEVENIMENTS
  • XOCOLATA
  • FLECA
  • BLOG
  • BOTIGA ONLINE
NextPrevious

El secret d’una xocolata desfeta perfecta

By admin | Pastisseria, Receptes | 0 comment | 14 novembre, 2016 | 5

Ara que ja ha arribat el fred ve de gust una xocolata desfeta ben calenta, i encara molt millor si l’acompanyem amb melindros.

La xocolata desfeta és una beguda molt popular arreu del món. Però, com sol passar amb qualsevol recepta tradicional i popular, han sorgit moltes formes d’elaborar-la que donen resultats molt diferents.

El secret d’una xocolata desfeta perfecta és una combinació de bons ingredients, un procediment acurat i els trucs dels pastissers de tota la vida.

Com fem a ArtBo la nostra xocolata desfeta?

El primer de tot és la tria dels ingredients. El cacau que triem és essencial. Nosaltres fem servir cacau en pols alcalinitzat del primera qualitat.

El cacau en pols alcalinitzat és cacau que s’ha sotmès a un procés per neutralitzar els àcids grassos del cacau en pols natural, amb la qual cosa aconseguim rebaixar-ne l’amargor. És un procediment que es coneix també com a Dutch process, perquè el va inventar un xocolater holandès.

Després, hi afegim el sucre i un pessic de midó de blat de moro (maicena), que dóna homogeneïtat i espessor la mescla. El nostre secret? També hi afegim llet condensada, per amorosir la mescla i que quedi cremosa.

Ho mesclem tot plegat amb llet ben calenta —ha d’estar molt calenta abans d’afegir-hi la resta d’ingredients, i fer-ho a poc a poc per no baixar de cop la temperatura—. El procediment lent és clau per aconseguir una xocolata espessa i homogènia.

Formes de degustar la xocolata desfeta

Xocolata desfeta espessa o a l’estil espanyol: és més densa i una mica menys dolça que altres receptes. El gust a cacau és més intens i natural. Ideal per sucar-hi algun dolç, a ArtBo recomanem acompanyar-la amb els nostres melindros artesans.

Xocolata desfeta lleugera o a la francesa: més dolça i líquida, és bàsicament llet i cacau. A vegades s’aromatitza amb vainilla, i se sol consumir sola.

Xocolata desfeta a la suïssa: xocolata espessa coberta amb nata muntada. El secret d’una bona xocolata —a banda de la xocolata en sí, és clar! — és la nata: ha de ser de pastisseria, espessa i dolça. Les nates de pot o industrials es desfan de seguida, deixen anar aigua que espatlla la xocolata i no tenen el mateix gust cremós.

Hi ha altres variants menys populars, com la mexicana, molt dolça i amb un toc de canyella, i l’asteca, molt intensa i amargant, fins i tot acompanyada amb espècies picants.

 

La nostra recomanació? Un xocolata desfeta espessa, amb nata o sense, acompanyada amb uns melindros artesans. I a gaudir de l’hivern!

xocolata, xocolata desfeta

admin

More posts by admin

Related Post

  • Com triar el teu pa saludable?

    By admin | 0 comment

    El pa és essencial en una alimentació saludable i completa. Per elaborar-lo es poden fer servir diferents tipus de grans o farines, que aporten a cada pa un sabor i unes característiques nutricionals úniques.Read more

  • pa_xia_artbo

    Les 10 millors receptes amb pa de xia per a nens

    By admin | 0 comment

    Les llavors de la xia, una planta herbàcia originària del centre i el sud de Mèxic, Guatemala i Nicaragua, són un aliment cada cop més popular. El perquè d’aquest èxit és fàcil d’entendre: són moltRead more

  • És època de panellets!

    By admin | 0 comment

      La tardor a Artbo fa olor d’ametlles i pinyons, de sucre i xocolata, de massapà i de castanyes. I de panellets artesanals, els de tota la vida.Read more

  • El massapà: origen, elaboració i curiositats

    By admin | 0 comment

    El massapà és un dolç especialment típic de les èpoques de tardor i hivern, i mai no falta a les taules per les festes de Nadal. Però és un dolç que, d’una forma o unaRead more

  • Què és i com es pren el panettone?

    By admin | 0 comment

    El panettone és un dolç típic del Nadal que cada any està present a més llars. És suau, tou i esponjós, i moltes persones el prefereixen a altres dolços més pesats. Però, què és exactamentRead more

  • artbo-nadal-plats-cuinats

    7 raons per no cuinar aquest Nadal

    By admin | 0 comment

    El Nadal és una època de l’any en què gaudim de dies de celebració amb la família i els amics, una època de diversió, felicitat i bons moments compartits. Però, si ets dels qui elsRead more

  • Els nostres torrons

    By admin | 0 comment

    Read more

  • bunyols de quaresma

    Els bunyols es mengen sols

    By admin | 0 comment

    Els bunyols són unes boletes amb forma més o menys maldestra, dolces i flonges. Els bunyols de Quaresma tradicionals porten només un plugim de sucre cruixent per sobre. Però també els pots trobar farcits deRead more

Leave a Comment

Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

NextPrevious

Entrades recents

  • Els bunyols es mengen sols
  • Els nostres torrons
  • 7 raons per no cuinar aquest Nadal

Categories

  • Pa
  • Pastisseria
  • Receptes

Sobre nosaltres

Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.

Els nostres productes

  • PASTISSERIA
  • CÀTERING
    • ESMORZARS, BERENARS I COFFEE-BREAKS
    • APERITIUS I DINARS LLEUGERS
    • CÒCTELS I ESDEVENIMENTS
  • XOCOLATA
  • FLECA
  • BLOG
  • BOTIGA ONLINE

Contacta’ns:

Si tens algun dubte, suggeriment o vols fer una comanda, posa’t en contacte amb nosaltres al 93 710 37 54 o a oficina@artbo.es
Artbo ® 2017 | Disseny web Limbic
  • CONTACTE
  • Cookies
  • Landing
  • INICI
  • PASTISSERIA
  • CÀTERING
    • A PRIMERA HORA
    • Aperitius i dinars lleugers
    • Còctels i esdeveniments
  • XOCOLATA
  • FLECA
  • Qui som
  • Les Botigues
  • Blog
  • Llegums
  • Català
    • Castellà
Art Bo
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recollir informació estadística sobre els teus hàbits de navegació i poder millorar i personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant, considerem que acceptes la seva instal·lació i ús.Acceptar Llegir més
Privacy & Cookies Policy

Necessary Always Enabled