Una de les noves incorporacions a la nostra família de mousses, un pastís per sorprendre els amants dels sabors tradicionals. La Mousse de Vainilla agrada tant a grans com a petits, i ha esdevingut en poc temps les postres habituals de moltes celebracions familiars.
Aquest pastís combina una suau mousse de xocolata amb un cor de vainilla, tot cobert amb un dolç glacejat de xocolata. La base és el que dóna el punt sorprenent, un cruixent de neules que contrasta deliciosament amb la textura flonja i cremosa de la mousse.
La mousse apareix ja esmentada en un receptari francès el 1755, una barreja de crema base i clares d’ou a punt de neu que li donen la textura característica, com de crema amb bombolletes.
Una dada curiosa sobre la vainilla, i sovint desconeguda, és que es tracta del fruit d’un tipus d’orquídies, anomenades també vainilles com el seu fruit. És l’únic tipus d’orquídia que es cultiva amb finalitats culinàries i no simplement ornamentals. Originària d’Amèrica, va arribar a Europa de la mà dels conqueridors espanyols de Mèxic.
Pel seu peculiar aroma i sabor és un dels aromatitzants més utilitzats en pastisseria arreu del món, així com en l’elaboració de gelats, xocolates, i begudes amb i sense alcohol. Fins i tot Coca-Cola va treure una versió amb gust de vainilla!
És un pastís ideal per a qualsevol època de l’any i per a tot tipus de celebracions, ja que la combinació de vainilla i xocolata agrada a tothom.
Per degustar aquesta mousse et recomanem no prendre-la ni congelada ni amb temperatura, sinó amb un punt fred perquè no perdi textura. Pots treure-la de la nevera just abans de consumir-la.
Per acompanyar-la prova amb un xerès olorós o dolç, o un vi blanc com el Riesling alemany o l’Asti italià. Els caves rosats també són un excel·lent acompanyament per a la vainilla i la xocolata.
els clàssics
els clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.