El pa de pagès és un dels referents de la nostra gastronomia, i l’alternativa més popular a les barres allargades. Aquest pa compta amb el certificat d’indicació geogràfica protegida des del 2013.
Es tracta d’un pa que agrada tant pel seu sabor i aroma com per la seva textura. De crosta cruixent i molla tendra, té una certa acidesa que l’ajuda a mantenir la sensació de frescor. La crosta gruixuda fa que la molla no perdi humitat i es conservi tendra durant més temps. La molla ha de tenir els forats grans i irregulars, d’acord amb la recepta tradicional.
Elaborem el pa de pagès amb farines blanques de la màxima qualitat. El fem amb el mètode de marcat manual i amb fermentacions lentes, d’acord amb la recepta tradicional, i el coem en un forn de sola refractària.
El forn de sola refractària reprodueix el tipus de cocció dels forns giratoris tradicionals, per això és ideal per a l’elaboració de pans artesanals. Pots reconèixer un pa cuit amb sola refractària perquè té la base totalment llisa.
És un pa de llarga conservació, per tant és ideal per tenir-lo sempre a mà i no haver d’anar al forn cada dia. La proporció de molla respecte de crosta és més elevada que a les barres, i això el fa més fàcil de mastegar.
S’acostuma a consumir amb àpats freds, com embotits o formatges, i és el pa del nostre tradicional pa amb tomàquet. També es fa servir per fer torrades a la torradora, i com a base per a pizzes i torrades al forn.
Per la seva molla densa és perfecte per sucar salses. Hi ha receptes que el fan servir com a recipient: es deixa el pa sencer, es talla la part superior i es treu la molla, deixant-lo buit; llavors s’omple amb fondue de formatge, guisats cremosos…
pans clàssics
pans clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.