Una de les nostres creacions més particulars, el pa Antiga s’elabora amb farina de malta. Per això aquest pa té un característic color daurat fosc a la molla, i un sabor lleugerament dolç i torrat.
El pa Antiga té una forma allargada i una mica ampla, i recorda pel seu aspecte a les barres rústiques. La crosta és fina i lleugerament cruixent. La característica més particular d’aquest pa és la molla, fosca i amb la dolça aroma de la malta torrada.
La malta és el producte que s’obté a partir de mullar i assecar ràpidament amb aire calent (tècnica de torrat) diferents llavors, per exemple de blat, sègol o civada. Aquest procés fa que el gra desenvolupi uns enzims que converteixen el midó en sucre. Així, els derivats de la malta solen tenir un color daurat més o menys intens, i una aroma a dolça i torrada. La malta es pot fer servir per elaborar cervesa, whisky, vinagre de malta, caramel, un soluble similar al cafè o la farina de malta.
Pel que fa al procés d’elaboració el nostre pa de malta segueix, com tots els nostres pans, el sistema tradicional, amb amassat i fermentacions reposades, i cocció al punt.
El seu sabor tan especial i únic el fan molt adient per a ocasions especials, en què volem un pa que acompanyi plats més elaborats o gourmets.
Per exemple, combina molt bé amb salmó fumat o altres peixos fumats, i amb formatges cremosos o blaus. També el pots fer servir per fer barquetes (‘montaditos’), especialment els que portin fumats, carns, formatges i patés.
Prova’l amb combinacions de cervesa, com el pollastre a la cervesa o la salsa de Guinness, i amb plats aromatitzats amb comí, per donar un toc diferent als teus àpats.
pans clàssics
pans clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.