Un dels nostres pans especials, cobert amb ceba confitada a foc lent. És perfecte per donar un toc diferent a un àpat, i per realçar el sabor d’altres plats.
És un pa en format de barra ampla, que es pot tallar al biaix per aconseguir unes llesques de mida mitjana. Fet amb farina blanca, té una molla densa i esponjosa, similar als pans rodons. La crosta és cruixent, i ajuda a mantenir la molla fresca durant més dies. La cobertura de ceba confitada a foc lent li dóna un sabor totalment diferent a aquest pa, que fins i tot es pot degustar sol!
El coem en un forn de sola refractària, un tipus de forn que imita els giratoris tradicionals. Per això fem servir aquest tipus de cocció per als nostres pans artesans.
La ceba confitada es fa a foc molt lent, només amb una mica d’oli i sal. No s’ha de confondre amb la ceba caramel·litzada, que es cuina amb sucre. La ceba confitada s’aconsegueix quan el sucre present de forma natural a la ceba s’oxida per la lenta cocció. El resultat és una ceba cuita tendra i amb una dolçor natural, sense perdre el seu sabor característic.
Aquesta elaboració se sol fer servir com a acompanyament o decoració de moltíssims plats, des de carns i peixos fins a formatges i patés, passant per plats de verdures i amanides.
De la mateixa manera que la ceba confitada, el nostre pa de ceba és molt versàtil. La primera recomanació és acompanyar-lo amb carns vermelles, en realça el sabor.
Però també és boníssim amb formatges i patés, i per acompanyar guisats i sucar-lo a la salsa.
pans clàssics
pans clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.