El pa de sègol es consumeix cada vegada més, tant pel seu intens i particular sabor, com per les seves propietats nutritives.
S’elabora amb farina de sègol, un tipus de farina que conté menys gluten (tot i que no és apta per a celíacs) i que agafa poc volum durant el procés de fermentació. Es cou en forn de sola, un tipus de cocció més artesanal.
El resultat és un pa de marcat color fosc, més que els pans integrals, per això sovint se l’anomena ‘pa negre‘. De crosta cruixent i molla molt densa, presenta un aroma i sabor intensos. Es tracta d’un pa consistent, que pesa a la mà i que es conserva fresc durant molt de temps.
Aquest tipus de pa, a causa de l’elevat contingut de fibra, és molt recomanat en dietes per combatre el restrenyiment i afavoreix el trànsit intestinal.
El pa de sègol es consumeix des de fa segles. Es considerava un pa de gent humil, ja que no tothom tenia mitjans per moldre la farina. Avui dia, ha esdevingut un pa referent en les dietes sanes i equilibrades, i fins i tot acompanya plats gourmet pel seu sabor fort i intens.
El pa de sègol és un pa tradicional que forma part de la gastronomia de molts llocs. Un dels usos més populars és l’elaboració d’entrepans. Prova’l amb cansalada a la planxa, salsitxes, carns vermelles i salses.
Acompanya molt bé algunes sopes, especialment les sopes d’hivern més consistents.
Aquest pa, com qualsevol pa negre, és ideal amb els aliments grassos, com el salmó o els peixos fumats, així com amb verdures amargants com l’endívia, la ruca o els espinacs.
pans clàssics
pans clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.