El pa d’espelta, un dels pans més antics que es coneixen, ha esdevingut avui dia un pa amb gran demanda. De sabor intens i agradable, és molt apreciat per les seves propietats nutricionals.
Elaborem aquest pa amb farina d’espelta 100%, com es feia antigament, i li donem una fermentació lenta i suau. No hi posem llevat, només massa mare natural que, juntament amb un repòs llarg, li dóna el punt just d’acidesa. Després el coem en un forn de sola, que reprodueix el sistema de cocció dels forns giratoris tradicionals.
N’obtenim un pa consistent, pesant, amb la molla densa i la crosta cruixent. L’aroma i el sabor evoquen els dels pans de tota la vida, l’olor del camp i dels cereals.
L’espelta és un cereal molt antic, que es cultiva fa més de 7.000 anys. De fet, es considera que és l’origen de totes les varietats de blat que es cultiven avui dia. És un gra molt nutritiu i es digereix molt millor que altres cereals. Es fa servir per elaborar pa, cervesa, vodka, guisats i sopes. Malgrat tot, és un gra de producció més reduïda que el blat o altres cereals.
El pa d’espelta combina molt bé amb embotits, i amb formatge de cabra i d’ovella, perquè realça els sabors intensos.
També és molt adient per acompanyar guisats amb salses, així com sopes i cremes. Prova’l també en sandvitxos i torrades amb salmó fumat o amb alvocat.
En general, acompanya molt bé qualsevol plat d’elaboració tradicional, com l’escudella, la vedella amb bolets o l’olla aranesa.
pans clàssics
pans clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.