Una mousse perfecta per a la primavera, quan arriba el bon temps i els dies s’allarguen, o per refrescar les caloroses nits d’estiu.
Elaborem la nostra Mousse de Fruits del Bosc sobre una finíssima base de pa de pessic sobre la qual posem un dolç coulis de fruits del bosc. Després hi afegim la mousse de fruits del bosc, suau i esponjosa. Com a toc final, la cobrim amb un glacejat de cobertura blanca i amb el mateix color dels fruits.
Els fruits del bosc són un dels ingredients més curiosos de la gastronomia: el nom de fruits del bosc fa referència als petits fruits d’arbres silvestres que es podien recol·lectar al bosc i, almenys antigament, no es cultivaven.
Hi ha més de vint fruits d’arbres silvestres que es consideren “fruits del bosc”, tot i que alguns no es fan servir a les barreges tradicionals pel seu sabor o composició, i d’altres no són típics de la regió (cada zona inclou tradicionalment als seus “fruits del bosc” els que es troben en els boscos propers). Els fruits del bosc més habituals a la nostra regió són les maduixes, els maduixots, els gerds, els nabius, les groselles i les mores.
La mousse apareix ja esmentada en un receptari francès el 1755, una barreja de crema base i clares d’ou a punt de neu que li donen la textura característica, com de crema amb bombolletes.
Les mousses cal degustar-les ni massa fredes o congelades ni amb temperatura, ja que perden textura i sabor. La pots treure de la nevera just abans de consumir-la.
Les postres amb fruites mariden molt bé amb caves o vins blancs secs, com per exemple un Chardonnay o un Rueda. Una combinació deliciosa amb aquesta mousse són els vins de Retsina, que tenen un sabor i aroma a pi molt característics. També pots optar per acompanyar-la amb un licor amb fruits del bosc, un Kirsch o un licor de cirera o mora, però compte que el resultat final no sigui massa dolç.
els clàssics
els clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.