Una de les mousses més populars a l’estiu, però que es pot gaudir en qualsevol època de l’any. Una combinació lleugera i refrescant per acompanyar, per exemple, un dinar copiós.
La mousse de taronja està feta sobre una dolça base de pa de pessic amb cacau, que combina molt bé amb la taronja. Cobrim el pa de pessic de cacau amb crema anglesa amb taronja, i a sobre hi posem la mousse de taronja, lleugera i dolça. Tot plegat es cobreix amb un glacejat de xocolata blanca amb el mateix color de la taronja.
La taronja és, juntament amb la llimona, un dels cítrics més utilitzats en postres i rebosteria, ja que la seva acidesa dóna un contrapunt deliciós al dolç del sucre i la crema. El seu sabor és menys àcid que el de la llimona, i segons la varietat és molt més aromàtica. Per això es fa servir en moltíssimes receptes, tant dolces com salades: amanides, salses, pastissos, galetes, confitures i melmelades, cremes… La flor del taronger també es fa servir sovint per aromatitzar postres i altres plats.
La mousse es va originar a França a mitjans del s. XVIII. Consisteix en una barreja de crema base i clares d’ou a punt de neu que li donen la textura característica, i combina molt bé amb sabors cítrics i afruitats.
És una mousse ideal per a l’estiu, ja que resulta molt refrescant, però es consumeix durant tot l’any. És molt bona després d’un àpat abundant, o d’un sopar si vols unes postres lleugeres.
Si vols acompanyar la mousse de taronja amb un licor dolç, et recomanem el licor de flor de taronger. També pots optar per un vi blanc, com un chardonnay, un vi de Sauternes, o un cava rosat 100% pinot noir.
els clàssics
els clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.