Aquesta mousse agrada fins i tot als menys xocolaters per la seva suavitat, i als petits els encanta! Es pot degustar a qualsevol època de l’any pel seu sabor suau i la seva textura lleugera.
La nostra mousse està feta amb tres capes de diferents xocolates: blanca, amb llet i negra. Elaborem la mousse amb la crema base de cada classe de cobertura, que escollim entre les qualitats superiors de cada tipus de xocolata, i amb rovells d’ou muntats. Posem les tres capes una a sobre de l’altra per poder-les degustar de forma gradual, o bé fondre els tres sabors en un sol mos.
La xocolata és un dels aliments més antics i populars: ja hi ha evidències de begudes de xocolata al 1900 aC en les cultures mesoamericanes. Al s. XVI es va introduir a Europa, i des d’aleshores ha format part indestriable de la nostra cultura gastronòmica.
Consisteix bàsicament en una barreja de pasta i llard de cacau —dos productes obtinguts de la llavor de la planta del cacau— barrejades amb sucre. A partir d’aquesta base es poden afegir altres ingredients per obtenir-ne varietats. Per exemple, la xocolata blanca s’elabora a partir de la llard del cacau amb sucre i llet, però no porta pasta de cacau. La xocolata amb llet es fa a partir de la llard del cacau i una proporció de pasta de cacau entre el 25% i el 40%, llet i sucre. La xocolata negra és la que es considera més pura, ja que només porta pasta i llard de cacau, i sucre; la proporció de pasta de cacau ha de ser com a mínim del 50% en la xocolata negra, i n’hi ha que arriben fins al 99% de cacau pur.
La mousse apareix ja esmentada en un receptari francès el 1755, una barreja de crema base i clares d’ou a punt de neu que li donen la textura característica, ideal per degustar sabors intensos com la xocolata.
Com qualsevol altra mousse, cal que no estigui ni congelada ni que agafi temperatura, per poder gaudir al màxim de la textura i els sabors. La pots treure de la nevera just abans de consumir-la.
Per acompanyar aquesta mousse et recomanem un escumós sec, com un Asti italià o un Rueda escumós. Són bones opcions un bon cava sec o brut, o un champagne de chardonnay o de pinot noir.
els clàssics
els clàssics
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.