Un bombó clàssic, d’inspiració francesa, que evoca els sabors i les textures més refinades d’aquesta tradició gastronòmica. Aquesta delícia està elaborada amb praliné i paillete de neula.
El praliné és una mescla d’avellanes i xocolata treballades fins a aconseguir una textura suau que es desfà a la boca. Sembla que el va començar a elaborar el francès Clément Lassagne, cuiner del duc Choiseu du Plesis-Praslin, en honor del qual va anomenar praliné a aquesta creació. Temps després aquest cuiner va obrir la Maison de la Praliné, i des d’aquí la recepta es va estendre a altres llocs com Suïssa i Bèlgica.
La paillete de neula aporta una textura cruixent a la suavitat del praliné. Les neules, un dolç típic de Nadal a la nostra gastronomia, són uns cilindres lleugers i cruixents. S’elaboren amb una massa molt líquida de farina, sucre, clara d’ou, pell de llimona ratllada, vainilla i mantega. Sembla que les va crear una monja, probablement enrotllant una hòstia per sucar-la en líquid. De fet, antigament les neules es menjaven sucades en vi, malvasia o un altre licor. Amb el temps es van perfeccionar i es van fer més cruixents.
«La xocolata és el menjar perfecte, tan saludable com deliciós, un beneficiós restaurador de l’esgotada energia… És la millor amiga dels qui estan immersos en l’activitat literària.»
Justus von Liebig
Ens mou la satisfacció de la feina ben feta. Ens agrada agradar i treballem dia a dia per tal que així sigui.
Som pastissers artesans des del 1969.